"Μπορεί να καταφέρουμε να ρυθμίσουμε τα δάνεια και μετά να φάμε τις καταθέσεις. Πραγματικά, δεν ξέρω, αν ότι ψηφίστηκε ήταν για να λύσει το πρόβλημα..."

Ο αντισυμβατικός αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων με τον άμεσο, λαϊκό λόγο κ. Βασίλης Λεβέντης μίλησε εφ' όλης της ύλης για τα προαπαιτούμενα της εθνικής συνεννόησης και της αντιμετώπισης του ζητήματος του χρέους και έθεσε ζητήματα ήθους της πολιτικής τάξης της χώρας.

Με τον ευθύ, άμεσο και λαϊκό του λόγο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, μίλησε με ειλικρίνεια για το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται από την ηγεσία της χώρας. Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του: 

«Με τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να γνωρίζουμε ότι όποιο ποσό χαρίσουμε, το χαρίζουμε από το Κράτος. Έχει δικαίωμα μια Κυβέρνηση να δίνει ένα ευεργέτημα, χωρίς να το επιμετρά; Με τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό για τα χρέη των επιχειρήσεων, υπάρχουν πολλά θέματα. Ποιοι μπαίνουν, ποιοι δεν μπαίνουν, ποια είναι τα κριτήρια, αλλά στην Ελλάδα νομοθετούμε με κριτήριο τον «πράσινο», τον «κόκκινο» και λέμε στον εξυπηρετούντα τα χρέη του, «Είσαι βλάκας, αν ήσουνα μπαταχτσής, θα γλίτωνες τα μισά! Όσο για τα καταναλωτικά, ξεχάστε τα, είναι πασατέμπος, είναι χωρίς εγγυήσεις. Όπως το πάμε μπορεί να καταφέρουμε να ρυθμίσουμε τα δάνεια και μετά να φάμε τις καταθέσεις. Πραγματικά, δεν ξέρω, αν ότι ψηφίστηκε ήταν για να λύσει το πρόβλημα ή μείναμε στη λογική των προθέσεων.

Η ομιλία του κ. Λεβέντη έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 16:30-20:00 στο Ξενοδοχείο King George

Το ίδιο βλέπω να γίνεται και με όσα λέει ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του, για τα επικείμενα μέτρα. «Ψηφίστε τα στις 18 του μηνός στην Βουλή και μετά θα έρθει η μείωση του Χρέους». Ποια μείωση; Μπορούσε να γίνει ονομαστική ρύθμιση του χρέους, μέχρι την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε τα μνημόνια. Εκεί τελείωσε το θέμα του Χρέους. Τον Αύγουστο του 2018 θα γίνει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, όχι ως ονομαστικό χρέος αλλά με τη μορφή διευκολύνσεων αποπληρωμής. Φέτος το Μάιο περιμένει ο Τσίπρας απλά μια δήλωση από τους ξένους. Αλλά και να πει ο.κ. η Γερμανία, θα βγουν άλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί, Λουξεμβούργιοι, θα πουν «όχι» και δεν θα το πιστεύετε. Μόνο επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων μπορεί να γίνει κι ας εξαπατά κατ’ ουσίαν ο κ. Τσίπρας, τους βουλευτές του, όταν μιλάει για ονομαστική ρύθμιση του Χρέους.Το μόνο καταγεγραμμένο είναι ότι θα μας διευκολύνουν, εφόσον εκπληρώσουμε τα 140 προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας. Κι όσο για τον Μητσοτάκη, μη νομίζετε, εγώ πήγα και τον είδα από ευγένεια.. Μας μιλάει κι αυτός για μείωση φόρων, αλλά δε λέει που θα βρει τα λεφτά. Όπως λένε ότι και το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια το είχανε λύσει και δεν είχαν κάνει τίποτα! Κι αύριο ο Μητσοτάκης με το ΠΑΣΟΚ θα κάνει Κυβέρνηση. Εμείς δε μπορούμε, γιατί έχουμε πρόγραμμα Δικαιοσύνης, ενώ  εκείνοι είναι εκφραστές της αδικίας και δεν θέλουν τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων.

Ζητάω κι από την κυβέρνηση μείωση αριθμού βουλευτών, μείωση της αμοιβής τους από 7000€ σε 3500€, κατάργηση 3πλών και 2πλών συντάξεων και οι κυβερνώντες κωφεύουν! Δεν τα ψηφίζω τα μέτρα! Γιατί όπως με έμαθε ο πατέρας μου, να μην απλώσω ποτέ το χέρι μου, πριν νοικοκυρέψω το σπίτι μου!».

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στο Συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια
17 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έλαβε μέρος στη συζήτηση για ένα εθνικό σχέδιο για την κοινωνία των "κόκκινων" χρεών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1951. Πολιτικός μηχανικός, σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1951. Πολιτικός μηχανικός, σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Β’ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων.

Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), ο Βασίλης Λεβέντης, φοιτητής του Πολυτεχνείου, λειτούργησε πολύγραφο και με επιτελείο συμφοιτητών του, διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση. Σε ηλικία 23 χρονών, συνέβαλε στην συγγραφή των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος του 1975, ως συνεργάτης του πρύτανη του ΕΜΠ, Κυπριανού Μπίρη.

Με την πολιτική πρωτοασχολήθηκε το 1982, οπότε και έθεσε υποψήφιος για Δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, και το 1992 ίδρυσε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Η συμβολή στη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 41 δις μέχρι το τέλος του 2019

Βασίλης Λεβέντης

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…