Ρυθμίσεις οφειλών ως 120 δόσεις και 36 δόσεις για ποσά κάτω από 3.000€

Η παρουσία του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γνώστη των προβλημάτων της μικρής επιχείρησης από τη θητεία του στον ΟΑΕΕ και μάχιμου δικηγόρου επί δεκαετίες,  ήταν από τις πλέον σημαίνουσες στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια. Ο κ. Πετρόπουλος ανέλυσε την πολιτική του Υπουργείου στο ζήτημα του χρέους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έδωσε την είδηση της ρύθμισης, επιβεβαίωσε έμμεσα το πρόβλημα για το ακαταδίωκτο και είχε έναν έντονο και παραγωγικό διάλογο με το πάνελ. Δείτε το video της ομιλίας του, διάρκειας 45 λεπτών, στο κάτω μέρος της σελίδας. 

Ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, έδωσε πρωτόγνωρες για Συνέδριο ειδήσεις. Επιβεβαίωσε έμμεσα ότι υπάρχει πρόβλημα στο ακαταδίωκτο, όσον αφορά τις ποινικές και αστικές ευθύνες των στελεχών των Τραπεζών και του Δημοσίου στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η ομιλία του κ. Πετρόπουλου έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 11:00 -15:00 στο Ξενοδοχείο King George

Κατά δεύτερον έδωσε τη μεγάλη είδηση ότι σύντομα θα ενεργοποιηθούν οι σχετικές επεξεργασίες που θα προβλέπουν ρύθμιση για χρέη στα ταμεία και για ποσά κάτω από τις 3.000 ευρώ. Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του. 

"Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέσω του εξωδικαστικού ελπίζουμε να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να δώσουν ανάσα στους ασφαλισμένους. Ο εξωδικαστικός δεν άργησε γιατί δεν είχε υπάρξει ποτέ. Σήμερα υπάρχει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που εμπλέκει όλους τους δανειστές σε μία λύση. Ανοίγουμε το εύρος των ρυθμίσεων σε κάθε δραστηριότητα ακόμα και τη μη εμπορική. Σύντομα θα ενεργοποιηθούν οι σχετικές επεξεργασίες που θα προβλέπουν ρύθμιση για χρέη στα ταμεία και για ποσά κάτω από τις 3.000 ευρώ. Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απωλέσει κανείς για 3 μήνες. Δεν θα έχουμε ισοπεδωτικά 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον «δανείζαμε», για αυτό θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων.

Όσον αφορά τη λεγόμενη απαλλαγή από την ποινική ευθύνη δεν μιλάμε για ποινική απαλλαγή. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο που προβλέπεται είναι μία διαδικασία, ώστε εκεί που προκύπτει αμφιβολία για την ορθότητα της επίλυσης των χρεών θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ώστε η λύση που θα επιλέγεται να είναι ικανοποιητική και για το Ταμείο και να μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη. Δηλαδή να υπάρχει καλή απόδοση χωρίς φόβο για τον υπάλληλο. Ως προς τις εισφορές από το 2019 και μετά προβλέπεται ότι ο υπολογισμός θα γίνεται με τον τρόπο που γίνεται και για τους μισθωτούς."

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
H ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου στο Συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια
12 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio
  • Δείτε μετά το 17ο λεπτό ομιλίας του, τον παραγωγικό διάλογό του με τα εξής μέλη του πάνελ: Κ. Κόλλια, Φ. Κωτσή, Αρ. Νούκα, Αντ. Μέγγουλη, Π. Ζουρδούμη.
ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Κρέσταινα του Νομού Ηλείας το 1960. Έχει αποφοιτήσει από το Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Γεννήθηκε στην Κρέσταινα του Νομού Ηλείας το 1960. Τον Μάρτιο του 1988 αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το έτος 1992 ασκεί μάχιμη δικηγορία. Από 15 Απριλίου 2015 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 κατείχε τη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ.

Κατά τη στρατιωτική του θητεία αγωνίστηκε για τον εκδημοκρατισμό του στρατού, μελετώντας παράλληλα για την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή. Από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι την έναρξη της δικηγορικής του δραστηριότητας εργαζόταν ως μισθωτός. Στο διάστημα αυτό άσκησε έντονη συνδικαλιστική δράση με αποτέλεσμα την απόλυση του.Τον Ιούλιο του 1989 τοποθετήθηκε Διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα και σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 1990.

Το έτος 1998 προσελήφθη ως Μεσολαβητής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ ) και το έτος 2004 ως Διαιτητής ασκώντας τα σχετικά καθήκοντα μέχρι το Νοέμβριο του 2011.Διετέλεσε Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μίκης Θεοδωράκης από το έτος 2006 και εργάστηκε για την εγκατάσταση ομώνυμου Μουσείου στη Ζάτουνα Αρκαδίας, όπου η χούντα είχε εξορίσει τον Μίκη Θεοδωράκη το 1968.

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις βρίσκονται 400.000 μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες

Τάσος Πετρόπουλος

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…