" Εθνική συνεννόηση, απαλλαγή των τραπεζών από τον όγκο των κόκκινων δανείων, Ίδρυση Ταμείου Ανασυγκρότησης επιχειρήσεων, δημιουργία μίας ευρωπαϊκής bad bank"

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός και βουλευτής, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τόνισε τους λόγους που υπαγορεύουν εθνική συνεννόηση για την επίλυση του προβλήματος των "κόκκινων" δανείων και στάθηκε στις εποικοδομητικές προτάσεις της ΔΗΣΥ. 

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός και βουλευτής εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσίασε ευσύνοπτα το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με ιδιαίτερες αναφορές στην οικονομική και κοινωνική διάσταση του προβλήματος. Υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα του ελλείμματος εθνικής συνεννόησης, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι μόνο η εξάλειψή του θα σώσει τη χώρα από την εθνική καταστροφή.

Η ομιλία του κ. Κουκουλόπουλου έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 16:30 -20:00 στο Ξενοδοχείο King George

Μνημόνευσε τις δέκα (10) μεγάλες επενδύσεις και έργα που, ενώ είχαν πάρει το δρόμο τους το 2014, έχουν χάσει το δρόμο τους: Ελληνικό, Αεροδρόμιο, ΑΔΜΗΕ, Μικρή ΔΕΗ, Γραμμή 4 του Μετρό, Πάτρα-Πύργος, κλείσιμο ΕΣΠΑ, Διαχείριση Απορριμμάτων, Μεγάλα αρδευτικά, Πακέτο Γιούνκερ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε οι λόγοι που επιβάλλουν την εθνική συνεννόηση είναι οι εξής:

  1. Όποιες λύσεις κι αν επιλεγούν δεν μπορεί να αγνοούν τους συνεπείς και ενήμερους δανειολήπτες
  2. Όποια μέθοδος κι αν εφαρμοστεί κάποιες επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια
  3. Όποια εργαλεία κι αν διαλέξουμε δεν είναι αυτονόητος ο διαχωρισμός των θυμάτων της ύφεσης από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
  4. Κανένας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Ο Ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την αλόγιστη πιστωτική επέκταση σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και τη διατήρηση εταιρειών-ζόμπι από τις Τράπεζες τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στην απαλλαγή των τραπεζών από τον όγκο των "κόκκινων" δανείων προκειμένου να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της χώρας, ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται γρήγορη αποκλιμάκωση επιτοκίων. Υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ έχει προτείνει την Ίδρυση Ταμείου Ανασυγκρότησης επιχειρήσεων, καθώς επίσης διάκειται θετικά στη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής bad bank που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα εξαιρετικά ωφέλιμο εργαλείο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους πανευρωπαϊκά. 

Ο κ. Κουκουλόπουλος έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας ότι η μικρομεσαία επιχείριση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. 

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου στο Συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια
17 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Στη συζήτηση για ένα εθνικό σχέδιο για την κοινωνία των "κόκκινων" χρεών η Δημοκρατική Συμπαράταξη εκπροσωπήθηκε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Από το Νοέμβριο του 2015 είναι Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο 2014 εκτελούσε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση, διατελώντας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Κοζάνης (1976-1977), Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικών Μηχανικών (1978-1979).

Το 1999 έγινε ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2003. Διετέλεσε μέλος της 7μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Μόνιμη Συνδιάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (1992-1994). Τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. (1994-2004) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών (2000-2004).

Τον Οκτώβρη του 2009 εξελέγη βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. και επανεξελέγη το Μάη και τον Ιούνη του 2012. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών (27-6-2011 έως 17-5-2012) και Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (10-6-2014 έως 27-1-2015). Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο 2014 εκτελούσε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Π. Κουκουλόπουλου
Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου
Coming Soon...

Πάρις Κουκουλόπουλος

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…