"Αν η πολιτεία στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση, αυτή θα βγει δυνατά στην αγορά και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας"

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δραστήριος, αναγνωρισμένος και διεκδικητικός, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, εκπροσωπώντας 15.000 μέλη, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση και τα επιμελητήρια θα στηρίξουν την προσπάθεια υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου επίλυσης του ζητήματος των "κόκκινων" δανείων.  

Τις εργασίες της τέταρτης θεματικής συζήτησης άνοιξε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ένα από τα δύο Επιμελητήρια, υπό την αιγίδα των οποίων διενεργήθηκε το Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια. Ο κ. Μιχάλαρος τόνισε την ανάγκη στήριξης της ελληνικής βιοτεχνίας και μικρομεσαίας επιχείρησης, ώστε να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά και ζήτησε να αναλάβουν ενεργό ρόλο τα Επιμελητήρια στη διαχείριση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Διαβάστε απόσπασμα της ομιλίας του στη συνέχεια. 

Η ομιλία του κ. Μιχάλαρου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 11:00 -15:00 στο Ξενοδοχείο King George

"Εκπροσωπώ 15.000 μέλη του ΒΕΠ, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν.15.000 βιοτεχνίες που μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να το πράξουν. 

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός καθυστέρησε πάρα πολύ. Με αποτέλεσμα τα κόκκινα δάνεια να αυξηθούν. Θέλω  να έρθετε στη θέση του επιχειρηματία που προσπαθεί να επιβιώσει με κλειστές τράπεζες, χωρίς ρευστότητα, χωρίς μπλοκ επιταγών.

Να είστε σίγουροι ότι αν η πολιτεία στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση και διαμορφώσει το κατάλληλο πλαίσιο και πάλι η μικρομεσαία επιχείρηση θα βγει δυνατά στην αγορά και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σε αυτό το Συνέδριο γίνεται μια προσπάθεια να ακουστούν απόψεις και να διαμορφωθεί κάποια στιγμή επιτέλους ένα σχέδιο που θα επιφέρει ουσιαστικές λύσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Τα επιμελητήρια σύμφωνα και με την Κεντρική Ένωση θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να αναλάβουμε τη διαχείριση ανταποκρινόμενοι και στο ρόλο των επιμελητηρίων, ήτοι τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Ανδριανού Μιχάλαρου στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια
25 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε την ομιλία του Προέδρου του ΒΕΠ, κ. Μιχάλαρου, που άνοιξε τις εργασίες της τέταρτης θεματικής συζήτησης του Συνεδρίου.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ
Ανταποκρίνεται μέσα από το θεσμικό του ρόλο στην πραγματική ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να τονώσουν τη θέση τους και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Εργοδηγός - Μηχανολόγος και Μηχανικός Ελικοπτέρων. Το 1985 ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση (κατασκευή και εμπόριο Εξατμίσεων).

Το 1998 ίδρυσε νέα επιχείρηση με πυροσβεστήρες και συστήματα πυρόσβεσης. Το 2006 ίδρυσε το ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα.

Από το 1997 έως σήμερα εκλέγεται στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο οποίο έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας και Α’ Αντιπρόεδρος. Επίσης από το 1998 έως το 2010 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής και Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής.

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Τα εισοδήματα μειώθηκαν, οι τιμές όμως παραμένουν υψηλές

Coming Soon...
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…