Πακέτο μέτρων με κοινωνικό αποτύπωμα που αφορούν ειδικές κατηγορίες ατόμων, πολύτεκνους, σεισμόπληκτους και επίσης δάνεια δικαιούχων εργατικών κατοικιών.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη, με επιστημονικό κύρος και κοινωνική ευθύνη σε θέματα αγοράς εργασίας, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής μίλησε στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια, αναλύοντας τη νέα πολιτική ρυθμίσεων των δανείων του ΟΕΚ που αφορά σε εισοδηματικά στρώματα που σαρώθηκαν κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη έδωσε στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια μία σπουδαία είδηση όσον αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που διαχειρίζεται πλέον ο ΟΑΕΔ, ενώ τεκμηρίωσε την κοινωνική πολιτική του οργανισμού πάνω στο ζήτημα αυτό.

Η ομιλία της κ. Καραμεσίνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Ξενοδοχείο King George

ΟΑΕΔ διαχειρίζεται τα άτοκα δάνεια που είχαν παρθεί από τον ΟΕΚ. Αφορούσαν ειδικές κατηγορίες ατόμων, πολύτεκνους, σεισμόπληκτους, και επίσης δάνεια δικαιούχων εργατικών κατοικιών. Το σύνολο των δανείων που είχαν χορηγηθεί από τον πρώην ΟΕΚ αφορούν 92.060 δικαιούχους. Οι οφειλές ανέρχονται σε 1.8 δις, το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο είναι 1.5 δις.

Οι πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις ευνοούν 36.000 δανειολήπτες. Έπεται η ρύθμιση δανείων για άλλους 56.000.

 Δραστηριοποιούμεθα στο τρίπτυχο :

  1. Επεκτείνουμε σε 360 τις δόσεις από 240 που προβλεπόταν, δηλαδή μια επιπλέον δεκαετία αποπληρωμής.
  2. Μειώσαμε κατά 50% τους τόκους υπερημερίας. Σε άλλες περιπτώσεις από 6 μήνες έως 3 έτη δεν επιβάλλονται τόκοι υπερημερίας.
  3. Δίδεται έκπτωση 20% σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με 3-4 προστατευόμενα μέλη, χήρους ή χήρες με 1 παιδί)

Επίσης, διευκολύναμε 36.000 οικιστές του τέως ΟΕΚ. Για τους 56.000 μικροδανειολήπτες του τέως ΟΕΚ έχουμε συγκροτήσει ομάδα εργασίας και θα ρυθμίσουμε τα δάνεια τους στην ίδια γραμμή, θα αυξήσουμε τις δόσεις, θα μειώσουμε τις δόσεις υπερημερίας, θα παρατείνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής. Μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για τις ρυθμίσεις.. 

Στην κατηγορία για τα μικροδάνεια έχουν προβλεφτεί ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα αναστολής για 12 μήνες της πληρωμής των δόσεων.

Οι δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ ήταν σε πολύ χαμηλά εισοδηματικά στρώματα που σαρώθηκαν από την οικονομική κρίση."

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία της Μαρίας Καραμεσίνη στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια
19 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε από το 10ο λεπτό τη συνομιλία της με τα μέλη του πάνελ: Τ. Καλόφωνο, Σ. Χαϊμαντά, Αρ. Νούκα.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ
Είναι η πρόεδρος και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γαλλία με υποτροφία του ΙΚΥ

Είναι η πρόεδρος και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Kαθηγήτρια Οικονομικών της Κοινωνικής Πολιτικής και της Απασχόλησης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής από 1.9.2014 έως 15.3.2015 και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος το διάστημα 2010- 2015.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Διεύθυνση Προϋπολογισμού (1983-1984), Εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια για ανέργους, χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιούμενα από διάφορους φορείς, μέλος ερευνητικής ομάδας, σε έρευνες χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την UNESCO, και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και επιστημονική ερευνήτρια στο ΚΕΠΕ, με ερευνητικό πεδίο την ανάλυση της αγοράς εργασίας και τις πολιτικές απασχόλησης (1995-1999). Από το 2014 έχει διατελέσει εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Ελλάδα σε θέματα αγοράς εργασίας, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής.

ΣΠΟΥΔΕΣ : 1982: Πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γαλλία με υποτροφία του ΙΚΥ. 1986: Μεταπτυχιακό δίπλωμα (D.E.A.) στην Κοινωνιο-οικονομία της ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). 1992: Διδακτορικό δίπλωμα στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Παρίσι 7 (Jussieu), με άριστα και έπαινο της κριτικής επιτροπής.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Μ. Καραμεσίνη
Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Βόμβα για τα Ταμεία οι χαμηλοί μισθοί

Coming Soon...
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…