" Ο νόμος δεν είναι ούτε εξωδικαστικός, αλλά ούτε και συμβιβασμός. Οφειλέτες και τράπεζες θα είναι σε κατάσταση ομηρίας,  όπως συμβαίνει και στο νόμο Κατσέλη"

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, οραματικός πολιτικός νέας γενιάς, με γόνιμη υπουργική και κοινοβουλευτική θητεία στάθηκε στα ελλείμματα του εξωδικαστικού μηχανισμού και τις προϋποθέσεις δημιουργίας εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων" δανείων.  

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια, στάθηκε στα ελλείμματα του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα οποία συνόψισε στα εξής σημεία:

Η ομιλία του κ. Χατζηδάκη έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 16:30-20:00 στο Ξενοδοχείο King George

  1. "Ο νόμος δεν είναι ούτε εξωδικαστικός, αλλά ούτε και συμβιβασμός. Η διαδικασία είναι πολύμηνη  και ουσιαστικά επιβαρύνει περαιτέρω το δικαστικό σύστημα της χώρας. Οφειλέτες και τράπεζες θα είναι σε κατάσταση ομηρίας, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους και για την οικονομία, όπως συμβαίνει και στο νόμο Κατσέλη
  1. Επιπλέον, ο μηχανισμός αποτυγχάνει να βάλει τέλος στη γραφειοκρατία που συχνά αποτελεί εμπόδιο στη ρύθμιση οφειλών. Παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία προβλέπεται στην περίπτωση που η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι τον Ιούλιο, καθώς οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με τον παραδοσιακό τρόπο στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, μαζί με το συνοδευτικό υλικό! 
  1. Τέλος, ο εν λόγω νόμος δεν προβλέπει κανένα κίνητρο ή κύρωση για τις τράπεζες με στόχο να επισπευτούν οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν γρήγορα και να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όσον αφορά στο εθνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση τόνισε ότι χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη, ένας αυτοματοποιημένο μηχανισμό εξωδικαστικής επίλυσης για τις μικρές επιχειρήσεις, ρυθμίσεις με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για την προπτωχευτική και πτωχευτική διαδικασία για τις μεγάλες επιχειρήσεις και θέσπιση κινήτρων και κυρώσεων στις τράπεζες για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος.

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη στο Συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια
17 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε από το 15o λεπτό τη συνομιλία του με τα μέλη του πάνελ: Αρ. Νούκα, Π. Πετράκη, Φ. Κωτσή, Μ. Μητσόπουλο.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι βουλευτής της Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1965. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής της Β’ Αθηνών. Συμμετέχει στις εξής Επιτροπές κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο: τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Δικηγόρος Αθηνών. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1965. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ήταν Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Ανάπτυξης. Από το 1994 έως το 2007 εκλέγονταν ανελλιπώς ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής για δυόμισι χρόνια και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα ίδια θέματα. Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Κωστή Χατζηδάκη
Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Κίνδυνος εκτροχιασμού του σχεδίου μείωσης των «κόκκινων» δανείων

Κωστής χατζηδάκης

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…