" Στόχος της ΕΥΔΑΠ ήταν να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είναι άλλο να χρωστά μια γιαγιά, άλλο κάποιος με πισίνα και βίλα"

Εκτελεστικό μέλος ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, πολυδιάστατος και δημιουργικός, με εξειδίκευση στα επενδυτικά, ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, ο κ. Κώστας Βαφειάδης ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει η ΕΥΔΑΠ στους πολίτες προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, τονίζοντας ότι στόχος της είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μαζί τους.

Ο εκπρόσωπος του χορηγού του Συνεδρίου για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Κώστας Βαφειάδης, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ παρουσίασε τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ και ανέλυσε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, προκειμένου να διαχωρίσει αποτελεσματικά και με ακρίβεια τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του.  

"Έχουμε μεταβληθεί σε κοινωνία κόκκινων χρεών. Δεν μείναμε αλώβητοι στην διάρκεια της κρίσης. Είναι ευθύνη της διοίκησης να δημιουργήσει το πλαίσιο που θα αφορά την προστασία των πολιτών στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας

Η ομιλία του κ. Βαφειάδη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Ξενοδοχείο King George

Οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας έχουν περιορισμένη δυνατότητα μόχλευσης εξελίξεων χωρίς δανεισμό. Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να προσφέρει τις δυνατότητες στους πολίτες να διακανονίσουν τις οφειλές τους. Τα 2 τελευταία χρόνια το ληξιπρόθεσμο χαρτοφυλάκια μας,  για το σύνολο των κατηγοριών ανέρχεται στην τάξη των 180 εκ. ευρώ. Σημαντικό ότι έχουμε σταθεροποιηθεί εκεί , κινούμαστε για τη μείωσή του. Μέσα στο 2016 έτρεξε μια καμπάνια 11 μηνών να διακανονιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και έγιναν 50.000 διακανονισμοί.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι δόθηκε βάρος να μην γίνει συνήθεια, η μη πληρωμή. Σκοπός ήταν οι πολίτες να μάθουν ότι η ΕΥΔΑΠ τους έδινε δυνατότητα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Το 25% των οφειλών των ιδιωτών διακανονίστηκαν. Το 80% των διακανονισμών που έγιναν, αφορά ενεργούς λογαριασμούς με πληρωμένες δόσεις. Οι εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 50% σε σχέση με τους διακανονισμούς του 2015.

Έχουμε μάθει ότι οι οριζόντιες λύσεις μακροπρόθεσμα δεν αποδίδουν. Η καμπάνια αυτή ήταν οριζόντια αφού στόχος ήταν το know your customer, σκοπός μας ήταν να ενημερωθούμε για τους πελάτες και την κατάσταση που βρίσκονταν, σε μια “δεξαμενή” 2.2 εκ. Πελατών. Στόχος μας να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είναι άλλο να χρωστά μια γιαγιά, άλλο κάποιος με πισίνα και βίλα. Στόχος μας να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης των πολιτών με την ΕΥΔΑΠ."

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Κώστα Βαφειάδη στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια
25 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε την ομιλία του κ. Βαφειάδη στην πρώτη δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς για την "Κοινωνία των κόκκινων χρεών" και τη συνομιλία του από το 14ο λεπτό με το μέλος του πάνελ κ. Βασίλη Νικολακόπουλο, καθώς και με τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε σύνθετα έργα πληροφορικής, με έμφαση στο χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση επενδυτικών έργων.

Ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1997), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. in Advanced Chemical Engineering από το Imperial College London (1998) και διδακτορικού διπλώματος Ph.D. in Control Engineering από το City University London (2003).

Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε σύνθετα έργα πληροφορικής, με έμφαση στο χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση επενδυτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο ΕΜΠ ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών και εκπρόσωπος των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης.

Είναι εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) από το 2005, Β’ Αντιπρόεδρος από το 2007 και Πρόεδρος στις εκλογές του 2010 και του 2013. Είναι εκλεγμένος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου
Coming Soon...
Coming Soon...
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…