" Η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο,αλλαγές και βελτιώσεις του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό"

Με το προοδευτικό βλέμμα, την εμπειρία και γνώση για την εθνική οικονομία, ο κ. Δραγασάκης μίλησε για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, την έξοδο στις αγορές εντός του 2017 και τις πιθανότητες οριστικής λήξης των Μνημονίων και της επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέγγισε κριτικά το ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού και των προϋποθέσεων τελειοποίησής του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους όρους διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων με Ε.Ε. και ΔΝΤ. 

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης με πνεύμα κριτικό, συναινετικό και διαλλακτικό δήλωσε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ότι ακόμη και αν και έχει προηγηθεί εκτεταμένη διαβούλευση, η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε διάλογο και πρόθυμη να προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές και βελτιώσεις για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα που αναδεικνύει η δημόσια διαβούλευση και πρακτική εφαρμογή του νόμου.  Τόνισε επίσης ότι ο νέος νόμος εμπλέκει όλους τους ενδιαφερόμενους θεσμούς και φορείς, καταλαμβάνει όλα τα μεγέθη και κατηγορίες των επιχειρήσεων, περιέχει θετικές ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θέτοντας ένα πλαίσιο ρύθμισης όλων των χρεών των επιχειρήσεων, βάσει της δυνατότητας αποπληρωμής.  

Η ομιλία του κ. Δραγασάκη έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 16:30-20:00 στο Ξενοδοχείο King George

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι "γενεσιουργά αίτια του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων είναι η ανεργία, η ύφεση και οι περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και τις ενωσιακές μεταβιβάσεις πόρων μέσω ΕΣΠΑ".

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανάλυσης φαίνεται να ξεκλειδώνει  η προοπτική λήξης των Μνημονίων και της επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης και ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε τη σημασία των αντίμετρων που λειτουργούν εξισορροπητικά και κατευναστικά για τις αναδιανεμητικές συνέπειες από την εφαρμογή των Μνημονίων. Τέλος, υπογράμμισε τις ασυμμετρίες ισχύος και απαιτήσεων στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς της Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στο Συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια
16 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε από το  25o λεπτό τη συνομιλία του με τα μέλη του πάνελ Γ. Βερνίκο, Μ. Μητσόπουλο, Αντ. Παπαγιαννίδη, Ευ. Τζώρτζη, Πλ. Μαρλαφέκα

Γιάννης Δραγασάκης
Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης το 1947. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αναδείχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη βουλευτής Χανίων το 1989, βουλευτής Β΄ Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004, 2007, Μαΐου & Ιουνίου 2012 και Ιανουαρίου του 2015. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα.

Υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της υπο-Επιτροπής για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Ήταν επί πολλά έτη μέλος της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την Οικονομία και τον προϋπολογισμό. Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στον Ο.Α.Σ.Ε.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Γ. Δραγασάκη
Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Τα 3 κριτήρια που κρατούν στη ζωή υπερχρεωμένες εταιρείες

Γιάννης Δραγασάκης

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…