"Είμαι απαισιόδοξος για το νομοσχέδιο που αν και έχει την ευρεία συναίνεση των κομμάτων,  δεν θα λειτουργήσει σωστά και εδώ θα είμαστε σύντομα για να δούμε παρεμβάσεις."

Με ρεαλιστικό σχέδιο και αποφασιστικότητα, ο διεκδικητικός Βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς μίλησε για τα προαπαιτούμενα της εφαρμογής και υλοποίησης ενός επιτυχημένου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τονίζοντας ότι η κομματική συναίνεση δεν είναι αρκετή και προβλέποντας αλλαγές στο νέο νόμο.

Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ήταν προάγγελος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, που λίγο αργότερα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση και αλλαγή του νόμου για τον εξωδικαστικό. Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι είναι "απαισιόδοξος για το νομοσχέδιο που αν και έχει την ευρεία συναίνεση των κομμάτων, που είναι εγγύηση εφαρμοσιμότητας, αυτό δεν θα λειτουργήσει σωστά και εδώ θα είμαστε σύντομα για να δούμε παρεμβάσεις." Διαβάστε στη συνέχεια αποσπάσματα από την ομιλία του. 

Η ομιλία του κ. Γεωργαντά έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 11:00 -15:00 στο Ξενοδοχείο King George

"Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει με πολύ γρήγορα βήματα να αναπτύξουμε τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Για εμάς είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η λειτουργία των αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μαζί με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αν η πλατφόρμα λειτουργήσει σωστά δεν θα πηγαίνει ο οφειλέτης να μαζέψει τα έγγραφα για αυτούς που πρέπει να τα δουν, γιατί αυτοί που πρέπει να τα δουν τα έχουν.

Για πρώτη φορά  δίνεται η δυνατότητα να συγκεντρωθούν όλες οι οφειλές. Ο νόμος Δένδια αναφερόταν μόνο στις οφειλές προς τράπεζες. Υπήρχε όμως προγραμματισμός να έλθει κα νέα νομοθτική πρωτοβουλία να τον συμπληρώσει.

Μακάρι να μπορούσε κάθε οφειλή να προσωποποιηθεί. Δεν γίνεται όμως. Μπορεί όμως να κατηγοριοποιηθεί. Έχει αυξημένη βαρύτητα το πλαίσιο εντός του οποίο λειτουργεί το τραπεζικό στέλεχος, χωρίς να κινδυνεύει να κατηγορηθεί. Αλλά αυτό το πλαίσιο πρέπει να του δοθεί. Ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών είναι καλή βάση, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο εξειδικευμένη και διευρυμένη.   

Υπάρχουν πολλές ασάφειες στο ρυθμιστικό πλαίσιο, πολλά ζητήματα που απαιτούν υπουργικές αποφάσεις και θα φέρουν νέα αναστάτωση. Είμαι απαισιόδοξος για το νομοσχέδιο, που, αν και έχει την ευρεία συναίνεση των κομμάτων, που είναι εγγύηση εφαρμοσιμότητας, αυτό δεν θα λειτουργήσει σωστά και εδώ θα είμαστε σύντομα για να δούμε παρεμβάσεις."

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του κ. Γεώργιου Γεωργαντά για την εφαρμογή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
25 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε την ομιλία του κ. Γεωργαντά στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
Στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Κιλκίς, θέση η οποία τον κατατάσσει και πρώτο στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 .

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, έχουν μια κόρη την Άννα. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Νομικής Σχολής.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 κατεβαίνει υποψήφιος για πρώτη φορά με την Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς και καταλαμβάνει την 2η θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία χάνει την 2η Βουλευτική Έδρα και έτσι κατατάσσεται ως 1ος επιλαχών στο νομό Κιλκίς.

Στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κιλκίς, θέση η οποία τον κατατάσσει και πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Υψηλή ανεργία και μερική απασχόληση πλήττουν τη «γενιά των γκριζομάλληδων»

Γεώργιος Γεωργαντάς

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…