Εισήγηση 60 δευτερολέπτων και απαντήσεις με αφοπλιστική ειλικρίνεια και  σαφήνεια στις εύστοχες και αυστηρές ερωτήσεις του πάνελ.

Με υψηλή τεχνοκρατική γνώση για τη Διοίκηση και την Οικονομία, σε κομβικό ρόλο για τις “κόκκινες” οφειλές ως Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο κ. Φώτης Κουρμούσης απαντά ευθέως σε όλες τις ερωτήσεις που ετέθησαν κατά τις εργασίες του Συνεδρίου. 

Ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, πρωτοτύπησε στην τέταρτη θεματική του Συνεδρίου για την εφαρμογή του νόμου για τον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων". Δήλωσε ότι οι οι εισηγήσεις του διαρκούν μάξιμουμ 60 δευτερόλεπτα και προτίμησε να απαντήσει ευθέως, αφοπλιστικά και με σαφήνεια στις εύστοχες ερωτήσεις του πάνελ.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τα μέλη του πάνελ που ήταν τα εξής: Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Φώτης Κωτσής, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Μήλης, Ά Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντώνης Μέγγουλης, Διευθυντής - Νομικός Σύμβουλος Ε.Σ.Ε.Ε., Μιχάλης Μητσόπουλος, Senior Advisor του Τομέα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Σ.Ε.Β., Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος, Κατερίνα Κωτσάκη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, Πέτρος Ζουρδούμης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων διαμεσολαβητών, Γενικός Διευθυντής Κέντρου Εξωδικαστικής Επίλυσης ADR point και η Ιωάννα Φεντούρη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Ο Φώτης Κουρμούσης για την εφαρμογή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
25 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε τη συνομιλία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τα μέλη του πάνελ: Ι. Φεντούρη,   Αρ. Νούκα, Φ. Κωτσή,  Π. Ζουρδούμη, Ν. Μήλη,  Αντ. Μέγγουλη

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ
Είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την προώθηση επενδύσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο Υπουργείο Γεωργίας και την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. 2002. Από τις αρχές του 2016 εργάστηκε στο Γραφείο Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ως Συντονιστής της ομάδας εργασίας για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο εξωτερικό, ως Ειδικός Σύμβουλος στην Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI), το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA).

Στον ιδιωτικό τομέα εργάστηκε ως υπεύθυνος έργων (project manager) σε εθνικά επιδοτούμενα προγράμματα υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην ολοκληρωμένη διοίκηση (total management) μεγάλων οργανισμών και ειδικότερα προωθώντας τα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης σε τράπεζες και βιομηχανίες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στρατηγική και Ηγεσία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SAID Business School). Είναι διδάκτορας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε το 1976 και έχει ένα γιο 3 ετών.

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Πώς χιλιάδες συνεπείς δανειολήπτες οδηγούνται εκτός τραπεζικού συστήματος

Φώτης Κουρμούσης

Προηγούμενο
1
Επόμενο
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…