Με τεράστια εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά ζητήματα, την επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων και τον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων, ο βουλευτής ΑΝΕΛ Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος

Με εξειδίκευση στην οικονομική επιστήμη και τη στρατηγική επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, ο κ. Καμμένος ανέλυσε τεκμηριωμένα τις θέσεις του τόσο στην πρώτη θεματική συζήτηση για την "τεκμηρίωση του ύψους του ιδιωτικού χρέους για επιχειρήσεις, νοικοκυριά και επαγγελματίες" όσο και στην τέταρτη θεματική συζήτηση για την "εφαρμογή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων".  

Με άρτια τεχνογνωσία και επιστημονική εξειδίκευση ο έμπειρος πολιτικός και οικονομολόγος, βουλευτής Β' Πειραιά των ΑΝΕΛ, κ. Δημήτρης Καμμένος, μίλησε για το ύψος του "κόκκινου" χρέους και τους παράγοντες της επίλυσης του ζητήματος της ρύθμισης των "κόκκινων" οφειλών των επιχειρήσεων. Διαβάστε στη συνέχεια αποσπάσματα της ομιλίας του από τις εργασίες της πρώτης θεματικής συζήτησης

Ο κ. Καμμένος μίλησε στην πρώτη και τέταρτη θεματική συζήτηση του Συνεδρίου στο Ξενοδοχείο King George

"Το πρόβλημα των κόκκινων χρεών μάς αφορά όλους μας. Η λέξη «πανωλεθρία» για την οικονομία είναι λίγη. Όλοι χρωστούν σε όλους. Το ιδιωτικό χρέος αγγίζει το 130% του προϋπολογισμού (230δις ευρώ). Το 2009 στις Εφορίες τα Κόκκινα Χρέη ήταν 38,5 δις. Στο τέλος του 2016 έφτασαν τα 64δις. Ευρώ. Τα Κόκκινα Δάνεια στις τράπεζες το 2019 ήταν 21δισεκατομμύρια ευρώ, στο τέλος του 2016 είχαν φτάσει τα 83 δισ. ευρώ. Χωρίς έσοδα στο Δημόσιο και θέσεις εργασίας στην αγορά πώς λύνεις αυτό το πρόβλημα;

Κλειδί είναι το θέμα της ανεργίας. Είναι τραγικά κακός ο δείκτης του διαθέσιμου εισοδήματος. Το χρέος των νοικοκυριών αγγίζει το 100% του εισοδήματός τους. Στην Ολλανδία ο αντίστοιχος δείκτης είναι 230% αλλά η οικονομία τους είναι διαφορετική. Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να αυξήσουμε το οικογενειακό εισόδημα, να πέσουν τα επιτόκια στο 4% ώστε να υπάρχει φθηνό χρήμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να επιδοτήσουμε το κόστος εργασίας και τις εργοδοτικές εισφορές.

Αν σκάσει ο Μαρινόπουλος αυτό σημαίνει 11χιλιάδες ανέργους και 2,5χιλιάδες συνδεδεμένες εταιρίες θα βρεθούν στα όριά τους που σημαίνει άλλες 10χιλιάδες ανέργους. Η ανεργία είναι η βασικότερη πληγή γιατί χτυπάει και την ψυχολογία της αγοράς.

Video
Βιογραφικό
Multimedia
Graphics
Gallery
faq
Η ομιλία του Δημήτρη Καμμένου για την εφαρμογή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
25 Μαϊ 2017
kokkinosynedrio

Δείτε την ομιλία του κ. Καμμένου στο Συνέδριο για τα "κόκκινα" δάνεια και από το 8ο λεπτό τη συνομιλία του με το μέλος του πάνελ κ. Αντώνη Μέγγουλη.

Δημήτρης Καμμένος
Οι σπουδές του περιλαμβάνουν φοίτηση στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.

Διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων. Kατείχε την θέση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιριών Think Big, με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Μάλτα, Τίρανα, Λονδίνο, Κύπρο, Ντουμπάι και Ντόχα.

Προγενέστερα έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 18 χώρες, στην εταιρία Lobbying, Cassidy & Associates/ Washington, DC με έδρα την Αθήνα. Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Διευθυντής στην American Express Intl.

Συμμετέχει στις εξής Επιτροπές κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο: Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων - Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του», Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ξεφυλλίστε το e-book με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου
Coming Soon...
Coming Soon...
Coming Soon...
Main Article 300X600
Πως πρόβαλαν το Συνέδριο τα Μέσα Ενημέρωσης που προσκλήθησαν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στις συζητήσεις
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…